Julen

Det nærmer seg jul, den kom visst i år óg. Jeg føler meg heldig som har familie rundt meg og et varmt, trygt sted å være.

Selvfølgelig har jeg mine tanker om julen, og ikke alle er positive. Jeg tror for eksempel mange med skilte foreldre føler på skyldfølelse eller tanker om hvordan det er for den man ikke feirer hos. I familien vår feirer vi annethvert år hos mamma og hos pappa, og jeg tenker mye på den som sitter uten barna.

I år skal jeg feire med mamma og søsteren min med familie. Det blir garantert en hyggelig og fin feiring, men som i andre høytider koster det meg mye å være rundt så mange mennesker, selv familien min.

Men det er også noen som mangler i år. Farmor døde i vår, og det er vondt å ikke skulle feire med henne. Hun hørte til julefeiringen for meg, og jeg savner henne selvfølgelig ekstra mye i høytiden.

Jeg har et ønske til fremtidig juletid: At det er flere behandlere på jobb innenfor psykisk helsevern. Mange sliter i julen, mange er ensomme og vet ikke hvor de skal gjøre av seg. Det er ganske brutalt at så mange behandlere tar lang juleferie når dette er en tid som gjør vondt for flere og flere. Et viktig holdepunkt i oppfølging forsvinner når høytiden kommer, det er da folk trenger hjelp.

Husk hvor heldige mange av oss er, men det er også lov å ha det vondt og grue seg. Jeg ønsker alle en god, fredelig jul.

Forfatter: erlikmarie

Bærum/Oslo, 26 år. Brenner for og skriver om psykiatri og psykologi fra et brukerperspektiv. Kontaktes på mobil: 98029123 Mail: erlikmarie@gmail.com Facebook: www.facebook.com/erlikmarie/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s