2019 oppsummert

Jeg gikk inn i 2019 med heftige abstinenser på grunn av at medisinene mine ble trappet ned for fort. Jeg kan ikke huske å ha følt meg dårligere, ever. Heldigvis hadde jeg familie rundt meg som tålte meg.

Februar bar preg av tvang; belter, medisiner, fastholding. Jeg var innlagt og så forvirra at jeg ikke visste opp ned på noe. Det toppet seg da farmor ble dårligere. Da jeg fikk beskjeden i starten av mai, knakk jeg sammen. Det føltes som om bakken raste sammen under beina mine.

Men jeg ble fanget i fritt fall. Jeg fikk ny bolig med mer og tettere oppfølging. Herregud, så heldig jeg er. Det tok selvfølgelig litt tid å bli kjent, men jeg trivdes første dagen i boligen og har trivdes (nesten) hver dag siden. Personalet gjør jobben sin, pluss pluss. Bo-lederen er ikke redd for å ta opp kampen mot forskjellige instanser hvis det trengs. Han står alltid i kulissene og det er så jævla bra å ha noen som faktisk kjemper for meg.

I løpet av våren skiftet behandlerne mine diagnose fra bipolar 1 til schizoaffektiv. Behandlere rundt om i systemet har tenkt schizoaffektiv lenge, men da ble det bestemt og offisielt. Jeg fikk tilleggsdiagnosene OCD og PTSD.

Manien kom som den pleier på våren. Vi fikk tatt det tidlig nok, så jeg slapp unna med en hypomani.

Sommeren går greit; mamma og jeg reiste til Hellas, og det var så godt med en pause. Ellers var jeg mye på forskjellige hytter sammen med familien.

Mot høsten kommer det depressive igjen. Jeg blir innlagt og blir på Blakstad ganske lenge. Max tok kontrollen og jeg skadet meg mer enn på lenge. Til slutt begynte jeg på nye medisiner, noe som hjalp litt.

På vinteren kom russuget med full styrke, og jeg skal ærlig innrømme at jeg er jævla stolt over å ha stått imot, med hjelp fra litt ekstra medisiner.

Nå skal vi inn i 2020, en litt nervøs overgang for min del. Men man har ikke stort annet valg enn å gjøre så godt man kan.

Godt nyttår, vær forsiktig med rakettene og fest med måte. ❤

Forfatter: erlikmarie

Bærum/Oslo, 26 år. Brenner for og skriver om psykiatri og psykologi fra et brukerperspektiv. Kontaktes på mobil: 98029123 Mail: erlikmarie@gmail.com Facebook: www.facebook.com/erlikmarie/

2 kommentarer om “2019 oppsummert”

  1. Har sitter her og lest igjennom bloggen din. Først og fremst: du skriver så godt. Du bruker ordene dine på en måte som gjør at det river i meg, fordi smerten din skinner gjennom. For det andre – du er veldig bra.

    Håper 2020 blir et bra år for deg, Marie.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s