Relasjoner & vennskap

Jeg er nok ikke den enkleste å være rundt, uansett tilstand, for jeg må ta forhåndsregler som andre gjerne slipper å tenke på. For eksempel er jeg helt avhengig av faste rutiner, nok søvn, medisiner til riktig tid, hvile.. og what not. Jeg jobber også hardt for å skape en bedre balanse i hverdagen: Biorytme, aktivitet, hvile. Det er min bagasje. Jeg ba aldri om noe av det.

Jeg har personale med meg store deler av døgnet. De er utdannet til å håndtere meg, enten jeg er deprimert, manisk eller psykotisk. Eller alt på en gang :):
Mens jeg er med dem vet jeg at jeg kan si fra hvis noe ikke funker, hvis jeg er sliten, hvis jeg er drittlei eller når jeg trenger dem til noe spesielt. Jeg er så ufattelig heldig som får så mye oppfølging, og jeg er evig takknemlig.

Men selv om personalet noen ganger fører til vennskap og nære relasjoner – de kjenner meg jo bedre enn meg selv i blant – så er de jo ikke det. De får betalt. Uansett er det hyggelig, og jeg er så himla glad i dem.

Dessverre er jeg dårlig til å holde kontakten med vennene mine. Jeg har så mye i hodet at det ofte ikke faller meg inn å sende en melding eller møte dem. Kanskje jeg bare er lat og surrete, jeg vet ikke, men jeg trenger så sårt vennene mine. Jeg vet at de er der når jeg trenger dem, men jeg skulle ønske jeg slapp å være «hun psyke». Når jeg først møter venner er sykdom og status quo et naturlig samtaleemne, men jeg koser mest når jeg får være Marie 25 år.

Jeg er redd jeg er i ferd å miste mange av vennene mine. Jeg føler jeg ikke passer inn noe sted og jeg er elendig på å ta initiativ. Men det handler ikke om at jeg ikke vil, for jeg vil! Jeg er bare redd for at bagasjen min skal overskygge alt, og verst av alt: At jeg skal ødelegge de rundt meg.

Jeg tror egentlig det er verst for meg, men jeg har likevel dårlig samvittighet for at jeg ikke er flink nok til å prioritere venner mer. Nyttårsforsett?

Forfatter: erlikmarie

Bærum/Oslo, 26 år. Brenner for og skriver om psykiatri og psykologi fra et brukerperspektiv. Kontaktes på mobil: 98029123 Mail: erlikmarie@gmail.com Facebook: www.facebook.com/erlikmarie/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s