Her om dagen fikk jeg spørsmål om hvordan jeg bruker iPaden min på en terapeutisk måte. Og jeg må ærlig innrømme at jeg er litt vel opptatt av alt som har med elektronikk å gjøre, deriblant iPad. Blant annet bruker jeg den terapeutisk, og tenkte å fortelle hvordan.
På iPaden lager jeg egne «bøker»/dokumenter. Ett av dokumentene har jeg kalt for «Terapibok», og den bruker jeg flittig i behandlingen. Den inneholder ulike kategorier, for eksempel:
«Samtaler» – referater fra samtaler, ofte bare de viktigste tingene, fordi jeg vet jeg sliter med hukommelsen. Det er også fint å kunne se tilbake på samtaler jeg hadde for feks et år siden.
«Innleggelser» – hva skjedde i forkant, hvordan oppfatter jeg situasjonen der og da så vel som i etterkant, rett og slett alt som har med innleggelser å gjøre.
«Notater/tanker» – ganske åpenbart tanker jeg gjør meg rundt ulike aspekter av behandlingen.
«Møter»
«Journal» – her limer jeg inn bilder eller screenshots av relevante vedtak eller journalnotater.
Et sånt system har vist seg å være veldig nyttig for meg, fordi jeg stort sett alltid har med meg iPad/mobil. Det passer ikke for alle, og det finnes sikkert hundre måter å gjøre det på – dette er min. En slags bullet journal, bare dedikert til behandling. Og ja, jeg skriver for hånd med Apple Pencil.

God systematikk!
LikerLiker
Takk for tips Marie!
Har du en sikkerhetsplan?
Hvor ligger den? Er den på papir kanskje?
Kunne du tenkt deg å se på en app for selvmordsforebygging som heter Stay Alive for meg og gi meg tilbakemelding?
LikerLiker
Hei Nina, tror den andre kommentaren gikk dunken. Uansett: Gjerne!!!
LikerLiker